Tavaszra nagyon sokan kisebb-nagyobb átalakítást terveznek. Néhány tanács, hogy ne csak gördülékeny, de olcsóbb is legyen felújítás, építkezés…

1. Tervezés

Készítsen listát! Mit szeretne felújítani, mit szeretne átalakítani otthonán. Saccolja meg a költségeket, beszéljen családtagjaival, mindenkivel, akit érinthet a munka.

Ezután állítsa fel a fontossági sorrendet! Mire van kerete, mi az, ami égető, mi az, ami ráér.
Itt jön be először a képbe a szakember.
Tanácsos egyeztetni erről a sorrendről, mert bizony nem mindig jönnek úgy sorba a dolgok, mint az általunk tervezett listán.

2. Előkészületek

Akár már a karácsonyi ünnepek alatt is megkezdhetjük az „agyalást”, és az ötletgyűjtést.
Több száz magyar és külföldi oldal adhat lakberendezésii és/vagy építési tanácsokat.
Nem titok: olyan tanácsot, ami pont Önre lesz szabva – nincs. Erre Önök fognak rátalálni, és nem kis élmény lesz. Egy szép ajtó, egy jól kiválasztott padló, egy jól mutató függöny, egy megbízható garázskapu akkora örömet fog okozni, amit nem is gondolna. De! Ehhez már meg kell kezdje az előkészületeket és a szakmai és kereskedői információgyűjtést.
Kezdjen el weboldalakat , online és nyomtatott katalógusokat begyűjteni.
Mentsen képeket, rajzokat, belsőépítészeti grafikákat, készítsen képeket telefonjával, ahol olyasvalamit lát, amit szeretne otthonába.
Készítsen jegyzeteket, ha olyan kulcsszavakra, kifejezésekre, márkanevekre bukkan, amik jó fogódzót jelenthetnek a későbbi keresésekben!
Ha talál forgalmazót, gyártót, kereskedőt érdemes máris követnie a közösségi oldalon – hátha akciót és tippeket nyer belőlük.

3. Kapcsolatfelvétel

Kiváltképp nagyobb városokban tanácsos online kapcsolatfelvétellel kezdeni. Ha megtaláltuk, hogy mit szeretnénk vásárolni (és mennyit), akkor kérjünk árajánlatot, ügyelve annak érvényességére.
Ha már (majdnem) minden klappol, látogassuk meg a szaküzletet. Mindenképp törekedjünk a személyes kapcsolatra!
Nagyon fontos, hogy ezt az építkezési szezon legelején, vagy akár azt megelőzően „letudjuk”. A január-februári nyugalom pillanatok alatt elillan, és beindul a bolondokháza.
Mire ez megtörténik, Ön már legyen „kész”: kiválasztva a termék, kiválasztva az Ön által legjobbnak ítélt kereskedő és szakember, előlegezve a rendelés.
Őszinték leszünk: amikor beüt a csúcsszezon a gyártók egyes termékeknél akár 12 hét gyártási időt is kérhetnek. Döntsön időben!

Milyen kereskedőt javasolunk?

• Minél több Önnek szükséges terméket kínáljon – ne kellej 83 céggel kapcsolatban állnia.
• Rendelkezzen beépítővel, vagy beépítő partnerrel.
• Legyen az Ön számára könnyen elérhető, ha lehet, helyi.
• Legyen weboldala, online elérése, katalógusa.
• Legyen múltja és jövője. Gombamód szaporodnak a kisebb-nagyobb cégek, de ki tudja, fél év múlva is ott lesznek a sarkon?
• Válasszon középvállalkozást. Ez a kategória már hálózatot épít, jó árakat és széles kínálatot mutat, mégis megmarad a személyes kapcsolat.
• Ha lehet, olyan kereskedést keressen, aki részletes szakmai bemutatóteremmel rendelkezik, és nem csak egy katalógust és ablakmetszetet tesz ki íróasztalára.

4. Kerülje a „házi barkács” megoldásokat

Higgye el, sokszor többe kerül egy hiba javítása, mint szakemberre bízni a feladatot. A szakmai beépítés egyébként sokszor a garancia feltétele is.
Szomszédunk, nagybátyánk, kollégánk sokszor a legnagyobb jóakarattal sem tud megoldani műszaki problémákat. Ha magunk építünk be, akkor pedig azt az időt is számolnunk kell, amit erre költünk.
Vajon megéri 3 hétvégén keresztül dolgoznia a családnak azért, amit akár egy beépítő 3-4 óra alatt elvégez, ráadásul jobban, mint mi?

Ezt olvasta már?
Idén augusztusban költözött új, minden igényt kielégítő helyére mosonmagyaróvári szaküzletünk.…