Marketing a Covid idején – ilyen volt a 2021-es év

A 2021-es év..

..az azt megelőzőhöz hasonlóan sajnos a járvány éve volt, a mindennapjainkat szinte egész évben meghatározták a járványügyi intézkedések és a Covid árnyéka.
Ugyanakkor sajnos/szerencsére már megtanultunk annyira együttélni a vírussal, hogy – bizton állítjuk- teljes kereskedelmi évet zártunk, és bár a 2020-as év sem okozott általánosságban visszaesést, meg is tudtuk haladni a 2019-es szintet.

Laminált padlók

Különösen igaz ez az online platformokra, weboldalainkra, facebook csatornáinkra, hiszen ha volt is valamilyen téren visszaesés, az egészen biztosan nem az oldalaink látogatása, és az ott leadott online árajánlatkérések száma.

Ablakok beépítése

A gazdasági környezet és a támogatások rendszere egyaránt kedvezett az építőparnak, azon belül az építőipari kereskedelemnek, azonban tavasszal minden hazai kivitelezőnek és kereskedőnek szembesülnie kellett azzal, hogy a gyártók gyakorlatilag lenullázták a raktárkészleteiket, minimalizálták az ebben tartott tőkét, és a tavasszal meginduló kereslet a végtermék árát törvényszerűen folyamatosan emelte – ez ki is tart a mai napig.

Beépítők

A marketing osztály gyakran azzal a feladattal szembesült, hogy „hétfőtől árat emel xy”, tehát mind a weboldalakon, mind a bemutatótermek árain a lehető leggyorsabban reagálni kell. Sok más mellett, talán ezt tarthatjuk a legnehezebb feladatunknak.

Online ajánlatkérések
Oldallátogatók
Online válaszadás
Új üzletek, új küllem…

Óvatosabb, de sikeres évet zártunk üzleteink felújítása terén is, leglátványosabb miskolci és szegedi üzletünk felújítása volt, melyek eredményeik és múltjuk alapján meg is érdemelték azt.

A 2021-es esztendőben osztrák üzletágunk, a Castore is fejlődött, októberben nyitottuk linzi üzletünket, mely ezzel a JOLA csoport legnyugatibb üzlete lett természetesen.

Építkezés
Zajlik a terjeszkedés!

A Jolaholding kötelékébe tartozó szállodák és éttermek sora is bővült, Szigetszentmártonban egy valódi csoda, a Kis-Duna parti Mártoni Csárda felújítását és átalakítását végezzük épp, míg Bükön a Park Hotel és a Hordó étterem kel épp új életre, mindkettő fantasztikus élményeket nyújtva a fürdővárosba érkezüknek.
Megkezdtük kőszegi ingatlanunk, a Komló Hotel Kőszeg építését is, bár a hozzá tartozó „várbéli” apartman, a Mátyás Apartman és a Stefán Apartman már várja tárt karokkal vendégeit.

Mártoni | Kis-Duna - Nagy Élmény
Park Hotel és Hordó étterem
Kőszegi komló hotel | Mátyás apartman
Komló Hotel Kőszeg |Stefan Apartman

November elején, még a járvány téli hulláma előtt tartottuk céges évzáró rendezvényünket, gondosan ügyelve saját és egymás egészségére – mondhatjuk talán, hogy a 19 év legjobb hangulatú céges rendezvénye, év végi bulija volt.

Évzárónk Mártoniban
Évzárónk Mártoniban
Évzárónk Mártoniban
Évzárónk Mártoniban | szeretett vezetőink

Sok fórumon és személyesen is megköszöntük kollégáink áldozatos munkáját, itt is megtesszük! Üzletvezetők, irodisták, raktárosok, fuvarosok, és természetesen szakácsok, pincérek, kisegítők, marketingesek, grafikusok, külső partnerek: 

Hálásan köszönjük 2021-et, veletek 2022 is hasonlóan sikeres lesz!

Ezt olvasta már?
Szombathelyi szaküzletünk kiszolgálására, alvállalkozói státuszba keresünk BEÉPÍTŐ KOLLÉGÁKAT!