Grafikus kollégánkat mi csak „Mesternek” hívjuk. Nehéz lett volna szóra bírni, főleg, ha megtudta volna, hogy vele, róla készül bejegyzés…

Egy műszaki – kereskedelmi cég különleges, máshoz nem hasonlítható egyénisége mindig a grafikus.

Egyszerre tarisznyás művészember és elvarázsolt informatikus kocka. Egészen máshogy látja a világot, mint az átlagember, és az esetek többségében egész más megoldásokat is keres a munkák adta problémákra. Mivel „ő” ilyen, általában a marketingvezetők, tulajdonosok nem is tudnak mit kezdeni vele.

Ha békénhagyják, szárnyal és alkot, ilyenkor olyan értéket termel egy vállalkozás számára, amit rajta kívül senki más nem tudna hozzátenni.

A szombathelyi Forum Étterem és Hotel építésének projektjében cégünk dolgozói aktívan részt vettek, közülük emelkedett ki különleges munkáival Hegyi Tamás grafikusunk, aki nem csak a rajzasztalon, a számítógépen alkot és alkotott maradandót, hanem az utókor számára ámulatba ejtő értéket teremtett az étterem pincetermeinek falfestményeivel.

De ki is ő?

„Hegyi mester” a kecskeméti Kandó Kálmán Műszaki Szakközépiskola művészeti tagozata után a szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskola – Savaria Egyetemi Központ (stb) – számunkra utolsó olyan generációjának tagja, ami, aki még a hagyományos tanár és/vagy művészképzés miatt költözött a városba. Alföldi gyerek, ezt mindig hangoztatja is, számára mindig ámulatba ejtő egy domb, a füle mindig bedugul egy hosszabb utazáson, és ha átmegyünk egy értekezletre az oberwarti üzletbe, akkor szinte elköszön az otthoniaktól, hiszen „nyugatra” indul.

 

Nem kapott egyszerű feladatot tőlem (Bazsó Gergely – szerk.): alkosson antik hatású falfestményeket az étterem római pincéjébe. A tematikát megadtuk ugyan, de mivel ez a nyitás idejére éppen el fog készülni, ezért a hibára nincs lehetőség. Jónak kell lennie!

 

Októberben „Mester” beköltözött a Kossuth Lajos utcába, és az akkor még finoman fogalmazva építési területen megkezdte művészi alkotásainak tervezését és kivitelezését.

Burkolók, festők és kőművesek lesték minden mozdulatát, szívderítő volt látni, hogy a világ minden tájáról érkezett (bocsánat) melósok milyen tisztelettel és csodálattal figyelik minden mozdulatát és adott esetben „művészettörténeti szemináriumát”. (Mondjuk művezető legyen a talpán, aki ilyenkor őket vissza tudta terelni a munkaterületükre.)

 

A végeredmény önmagárét beszél, az étterem szeretettel várja!

Forum Étterem – Szombathely, Kossuth Lajos utca 2. – 06-70/504-1000

Mester! Mi pedig köszönjük a munkádat, és nagyon büszkék vagyunk arra, hogy velünk dolgozol!

 

Ezt olvasta már?
Tavaszra nagyon sokan kisebb-nagyobb átalakítást terveznek. Néhány tanács, hogy ne…