Egy különleges projekt, a Forum Hotel és Étterem építésének vezető kivitelezői voltunk, ennek kapcsán beszélgettünk Tóth Attila kereskedelmi vezetővel.

Nem mindennapi feladatot kaptunk…

Valóban, az építtető cégcsoport különleges és látványos elképzeléseinek kellett eleget tennünk egyfelől a műszaki kivitelezői oldalról, másfelől belsőépítészeti és kreatív oldalról is. Meglehetősen komplex feladat volt, ami a JOLA számos munkatársának részvételét indokolta.

• Milyen részfeladatok voltak ezek?

Részt vettünk a teljes átalakítás és bővítés megtervezésében, amibe a gyulai Komló Hotel munkatársait és tervezőjét, Rapport Istvánt is bevontuk, másfelől a belső kialakításában Bazsó Gergely marketing vezető, Hegyi Tamás és Nadrai Rebeka grafikusok voltak nagy segítségünkre. Természetesen cégünk fő profiljának megfelelően a burkolatok és nyílászárók cseréjének munkái szakembereinkre hárultak, akiket nehéz is lenne felsorolni, elnézést, ha valakit kifelejtek: Horváth Sándor, Takács Gábor, Nyirádi Zoltán, Sárközi András, Skriba Balázs, Geröly Dániel, Sejber Dániel, Horváth Lajos.

• Miben más egy hotel és étterem átalakítása, mint fő profilunk, a lakossági igények kiszolgálása?

Alapvetően a saját magunk által a lakosság számára kínált termékek is biztos megoldást nyújthattak, azokhoz biztonsággal nyúlhattunk: a Krono 8 mm-es „Hickory Arany” padlója, a pinceétterem egyes termében WPC padlóburkolat, a szobák CPL MAX ajtajai, a vizesblokkok Jafholz ajtólapjait mind-mind forgalmazzuk. Az elektromos, kártyás zárak természetesen már hotel-sajátosság, itt az Onity rendszert építettük be, de a tokok esetében is alkalmazkodnunk kellett a szállodai követelményekhez, Domoferm acéltokokat alkalmaztunk. A tetőtér kialakításánál Fakro tetőablakokat alkalmaztunk.

• Nagyon szép a bejárati portál…

Igen, mi is úgy gondoljuk. A műanyag térhódításával kevesebb „fa munkánk” van, itt azonban nem ismertünk pardont. A hossztoldott, rétegragasztott, felületkezelt borovi fenyő bejárati ajtó tartós és szép megoldás lesz a Forum vendégeinek.

• Még a világítás területén is dolgoztunk.

Igen, kisebb, de folyamatosan fejlődő termékcsoportunk a „fénybirodalom” termékei is bekerültek a szobákba, kiszolgáló helységekbe és az étterembe: Ellmark spotégők és kapcsolók, Stellar izzók, V-tac ledszalagok, Rábalux lámpatestek – ezeket forgalmazzuk is, és a tervezés-kivitelezés fázisában Geröly Dani termékmenedzserünk aktívan részt is vett.

• Mi jelenti a legnagyobb sikert számodra ebben a projektben?

Kivitelezői projektmunkákra viszonylag ritkán mozdítunk meg ekkora és ilyen összetételű csapatot. Vezetőként jó volt látnom, hogy egy „külsős” közös cél hogyan tudja aktiválni a csapatot, hogyan tud egy irányba evezni és a cél érdekében nagyon keményen dolgozni ez a társulat. Miután a Forum Étterem már üzemel, természetesen jó érzés látnom a végeredményt, és hogy a vendégeknek tetszik, amiket jórészben mi alkottunk.
Természetesen szakmai siker számomra, számunkra a határidők pontos betartása is.

• Mennyi időt vett igénybe az átalakítás?

Nem merem elkiabálni, de úgy számolunk, hogy rekord idő, 7 hónap alatt sikerül mindennek a helyére kerülni, és zárni tudjuk a projektet. Aztán jöhet a következő!

Ezt olvasta már?
Grafikusunk a Forum Hotel és Étterem belső kialakításának kulcsszereplője volt.