Filozófiánk

Általában elmondható, hogy amikor fiatalon vállalkozik valaki, elsődleges prioritás a profitszerzés. Bennem azonban – 50. életévemhez közeledve, látva, hogy az élet véges – megfogalmazódott az igény arra vonatkozóan, hogy értéket teremtsek és nyomot hagyjak a világban magam után.

Nem elég jónak lenni, annak is kell látszanunk!

Ez természetesen azt jelenti, hogy gyerekeimmel, szeretteimmel több időt töltök, hiszen ők hordozzák, örökítik tovább az én génjeimet. Nevelésem hatására azokat az értékeket fogják hordozni, melyekre a példát magam mutattam.

jola-csoport-filozofiank

Aztán rájöttem, hogy nem csak a családomban tudom továbbadni az értékrendemet. Kollégáimra ugyanúgy tudok hatni, sőt rajtuk keresztül minden vevőnkre, partnerünkre hatással vagyok. Ennek révén – bár nem fog generációkon keresztül öröklődni – talán sikerül egy kis örömöt csempészni mindennapjaikba. Termékeinken keresztül, azáltal, hogy azok észrevétlenül, jól működnek a mindennapok során, vagy éppen azért, mert esztétikus megjelenésűek, szépek, talán jobbá, boldogabbá tesszük az emberek, vásárlóink életét.

Hiszek abban, hogy kollégáimmal olyan szolgáltatást tudunk nyújtani, amit az emberek nem azért választanak, mert nincs jobb a piacon, hanem azért, mert ez a legjobb.

Jót s jól! Ebben áll a nagy titok.

Magyarországon a múlt században, több alkalommal osztották el újra a vagyoni javakat, vették el, semmizték ki azokat az embereket, akik vagyont halmoztak fel, illetve üldözték el azokat, akik szellemi tőkéjük révén itthon értéket teremthettek volna. Elvétve találhatunk csak olyan családi vállalkozásokat, ahol több generációs cégről beszélhetünk. Nekem egy nagy álmom, hogy egy helyen, együtt dolgozhassak majd a gyerekeimmel, unokáimmal…

 GENS UNA SUMUS” Egy család vagyunk!

Ez a törekvésem elképzelhetetlen anélkül, hogy ne folyamatos munkára és új ötletek, ideák megvalósítására törekednénk. Hitvallásomat jól megfogalmazta Kazinczy Ferenc: „Jót s jól! Ebben áll a nagy titok.”

Minden férfi életét meghatározzák a nők. Ezért szeretnék köszönetet mondani édesanyámnak, akinek a nevét sikerült elrejteni a cégnévben is. Köszönjük, Jolika mama! Feleségemnek, akinek nem tudom elégszer elmondani, mennyire szeretem, és magányos harcában mindig vele leszek! Ők, bár nem dolgoznak a JOLÁ-ban, nagyon fontos ihletői, alkotói a márkának.

Végezetül kívánom minden volt és leendő vásárlónknak, tapasztalja meg, hogy értük dolgoztunk, dolgozunk! Remélem, ránk is igaz a sakkozók jelmondata:

„GENS UNA SUMUS” Egy család vagyunk!

Rapport Tamás
JOLA csoport
védjegytulajdonos

jola-csoport