10 éve Zala megyében a JOLA

2016 őszén voltak 10 évesek zalai (zalaegerszegi és nagykanizsai) üzleteink. Ennek apropóján beszélgettünk Korcz Ferenc régióvezetővel.

10 év nagy idő. Egy ember életében is, te pedig a kezdetektől velünk vagy. Hogyan tekintesz vissza?

Bizony nagy idő, aki kicsit is ismeri az építőipar és úgy általában a gazdaság helyzetét, az tudhatja: egy évtizeden keresztül helytállni, megmaradni különösen sok munkát és áldozatot igényel. És ha még töretlenül fejlődni is kíván valaki, akkor különösen igaz ez.

KORCZ FERENC

KORCZ FERENC

régióvezető

A nyitás pillanatában velünk voltál. Milyen emlékeket őrzöl?

2006-ban üzletvezetőnként kezdtem, később a fejlődésnek és terjeszkedésnek köszönhetően lettem területi, majd régióvezető.

Akkoriban Győr-Moson-Sopron és Vas megyében, valamint Budapesten volt üzletünk, a területi terjeszkedés célja a Dél-Dunántúl volt. Természetesen régi márkanevünkön, a Parketta Diszkont-on indultunk, azonban a választékunk bővítése itt is megkövetelte a változtatást, a többi üzlethez hasonlóan így lettünk mi is JOLA üzlet.

Rengeteg munkával járt az üzlet megnyitása, de a kezdetek óta érezhető volt, hogy mind Egerszegen, mind Kanizsán vágynak az emberek egy olyan profilú és hozzáállású cégre, mint mi vagyunk. Ilyen szempontból egyszerű volt, de kemény munka nélkül ma nem lennénk itt.

Rögtön ezután, 2007-ben nyitottunk Keszthelyen, majd folytattuk Kaposvárral, Péccsel, végül Szekszárddal.

Te magad is kiemelkedően teljesítettél már több fronton…

Teszem a dolgom, mint mindannyiunk. Amiben voltak érdemeim az a kültéri acélajtók bevezetése, valamint a garázskapuk termékcsoportjának elindítása. „Édes gyermekem” azonban mindig is dél-dunántúli üzletek sorsa volt.

Miben vagytok a legerősebbek?

Országos tendencia azt gondolom, hogy a Jola a lakosság kiszolgálásában a legjobb, emberközeli hozzáállásunknak és rugalmasságunknak köszönhetően. Ezt mindenképp kiemelném.

Ugyanakkor több gyönyörű és különleges projektben is részt vettünk, iskolák, óvodák felújításában, lépcsőházi átalakításokban, de kiemelhetném a Atlanta Elektrosystem Hungary-t is.

A két „ünnepelt” üzletvezetőt, Juhász Gábort és Pásztor Pétert itt is kiemelném, megdícsérném. Az ő kemény munkájuk éppúgy hozzá járul a zalai sikereinkhez, mint sokan másoké.

Mik a terveitek a jövőben?

Azt gondolom, sokkal nagyobb terjeszkedés Zalában már nem várható, bár ki tudja, mit hoz a jövő. Inkább azt hiszem, ezen üzletek lehető legprecízebb és leggördülékenyebb kiszolgálása, működtetése lehet a célunk, valamint új termékcsoportok, kiegészítők bevezetése.

Munka van mindig szerencsére…

Zalaegerszegi üzletünk
Pásztori Péter

Pásztori Péter

üzletvezető

Nagykanizsai üzletünk
Juhász Gábor

Juhász Gábor

üzletvezető

Ezt olvasta már?
Legújabb budapesti, újbudai üzletünk nyitása kapcsán kereskedelmi vezetőnkkel, Tóth Attilával…